118

Dagen har spenderat på warringah mall. Handlade lite nödvändigheter och kollade även på the hobbit, som jag längtat efter den filmen!

En riktigt läskig sak är att det var en hajattack här i dee why! Skiiiiiit läskigt! Där vi brukar simma varje dag liksom! Dom stängde i alla fall av stranden och nyhetsteam var där och filmade... Så känns riktigt bra att vi ska dit imorgon och sola! HA...

Imorgon är det pilates på morgonen, stranden och sen börjar firandes inför nyår!! Gaaalet taggad just nu faktiskt. Tror det kommer bli riktigt roligt :) nu måste jag sova om jag ska orka med morgondagen! Pusshej


2012

Året började inte på bästa sätt. Mycket tjafs och så vidare, men vilket även lätt oss closer together. Mycket festligheter och busheter.

Ett bröllop mellan mamma och Tom. Oj, oj vilken överraskning alla fick. Riktigt kul och alla hade verkligen super roligt!

Många svårigheter runtom mig men håller man ihop och ställer upp så går det mycket lättare.

Alla myskvällar med Maja, bara sitta och prata eller lata sig framför tvn. Eller alla partykvällar med henne som alltid slutar med en upplevelse för livet.

Liv och jag fick Sverige onepiece av mamma och Tom. Och jag måste säga att vi såg förjävla sexiga ut i dom!

Gått på custom bike show med Maja och druckit lite väl starka drinkar som hennes mamma blandade (kanske lite för många med..) gjort bort mig totalt och ramlat inte en gång utan tre gånger i leran... Jupp, på samma ställe.... Efter varandra. Haha men man kan inget annat än att skratta åt det, vilket vi gjorde. Inte bara då utan efteråt också.. Haha.

Jobbade väldigt mycket under sommaren och självklart alla fina dagar... Markus tog äntligen studenten ;) firades hos honom med alla extra familjer.

Firade midsommar med bästa Maja och Juan + andra människor på en ö. En riktigt bra midsommarhelg må jag säga. Fast det kan inte bli något annat än bra med dessa två.

Sommaren gick med en massa festligheter. Stormtrivdes på jobbet med de människor jag jobbade med. En riktig bra sommar helt enkelt.

Spårad middag som slutade med Juan i klänning (surprised? Think not) och massa dans och sjung till girls gone wild.

Bakis dagar i min säng och i Majas säng. Nog dom bästa dagarna även om man kanske inte mådde så bra. Bara ligga och snacka skit och allt som hände dagen innan. Eller bara svullna och kolla på film.

Massa bus på jobbet. Plasta in Michelle i en stol, hänga massa saker på bilarna utanför, fylla chefens skåp med bilder och pimpa utsidan och spruta vatten på varandra. Ja vad kan man säga annat än att vi var ett riktigt härligt gäng i somras.

Sista dagen på jobbet ( eller ja det trodde jag ja!). Sjukt att säga hejdå till något som man hållit på med i över 3 år...

Hade fest tillsammans med Maja och Linnea. Avskeds fest för mig och Linnea och 20 års fest för Maja. Riktig lyckad kväll, ja det vi kommer ihåg i alla fall. Jag hade roligt. Dagen efter var det ingen vila utan bara upp och åka till Stockholm och gå på festival. Så värt det dock även om man kanske var liiiite seg..

Åkte på dagskryssning med familjen för att säga hejdå till mig. Rolig time med olika drinkar. Sen vidare till Stockholm för att säga hejdå till liv, Jojje och de andra stockholmsbrudarna. Så sjukt sorgligt att säga hejdå. Inget jag är bra på att göra..

Hade mysmiddag med bästa Lollo, någon som jag vet alltid är där även om vi inte hörs på ett bra tag. Puss.

Säga hejdå till Maja och Juan, bara att säga hejdå till alla kära där hemma bröt sönder mitt hjärta. Inte visste väll jag när vi någonsin ses igen.. När jag kommer tillbaka till verkligheten.

Sen kom dagen då det var dags för pappa att köra mig till flygplatsen och dags för mig att börja den 27 h långa resan till andra sidan jordklotet.

Jag har fått bo hos syster i Dee why, haft myskvällar med henne, spårkvällar och en massa andra roligheter.

Åkte på vinprovning några dagar i Hunter valley. Fick testa en massa nya viner två dagar i rad. Såg mina första vilda kängurus och upplevde väldens segaste service... Ever. Skojar verkligen inte...

Jag vågade ta steget, efter mycket velande, att börja resa själv. Hade turen på min sida och mötte den underbaraste tysken som jag klickade med direkt och vi utforskade city tillsammans och flög upp till Cairns.

Gjort jellyshots mitt i natten med Stine och tagit en eller två cl för mycket sprit i dom. Dom funkade ju i alla fall ;).

Fått lära mig scuba diving och träffat underbara nya människor. Klarat mig själv och vågat ta kontakt med nya människor. Hyrt bil med ett gäng killar och utforskat magnetic Island. Åkt på whitsunday med en segelbåt full med underbara personer.

Åkt till fraiser Island och campat och träffat fler bra människor som man senare mött upp. Varit sjuk x antal gånger.

Firat min 20 års dag i Byron bay och jag måste nästan säga att det är min bästa födelsedag hittills. Fått gratis drinkar två nätter i rad. Blivit utlurad även fast man varit riktigt sjuk. Haft underbara kvällar och mysiga dagar på olika stränder.

Levt på burkmat, spagetti, nudlar, tuna och riskakor. Insett hur snabbt och mycket en person som man egentligen inte känner betyder för en och hur mycket man saknar den personen när man inte är tillsammans.

Druckit med en gubbe i samma ålder som mamma för att han vägrade ta ett nej. Men trevligt blev det faktiskt.

Kommit tillbaka till dee why och överraskat Carro med Anna. Bästa reaktionen ever!

Festat med Narelle som dricker snabbare än någon annan jag sett! Helt galet måste jag säga men oj så skön tjej.

Haft christmas bbq i parken med en massa människor och spelat kubb. Även fast det är ett svensk spel så måste jag säga att vi 6 svenskar som va där inte var alltför duktiga... Haha.

Mamma, Tom, Emelie och Jonte kom äntligen hit och vi firade först svensk jul sen dagen efter australiensk jul. Druckit, ätit och bara kollat runt.

Det är en liten sammanfattning på mitt år, även om jag missat hur mycket som helst. Skulle jag skriva allt skulle det bli ännu mer galet långt än det redan är. Sen de som känner mig vet att mitt minne inte är det bästa... Hehe men de senaste 4 månaderna kan ni i alla fall läsa om här på bloggen.

Detta år har i alla fall visat mig vilka som verkligen man kan lita på och som man vet finns där även fast jag är på andra sidan jorden. Man har förlorat någon vän som man trodde skulle vara där livet ut men antar att allt som händer har en mening. Åtminstone hoppas jag det. På något sätt tror jag allt det kommer ordna sig med tid.

Jag vill verkligen tro på att jag blivit mer öppen mot nya människor även om jag fortfarande tycker det är jobbigt att ta kontakt med någon ny. Men eftersom det är ett måste här borta så hoppas jag det håller när jag kommer hem igen.

Jag vet att jag klarar mig själv och vet inte hur många gånger jag fått lämna min comfort zone. Galet bra. Måste säga att året 2012 har varit det bästa av de 20 år jag levt. Och jag hoppas att 2013 blir ännu bättre. Med mer resande här i Australien. Kanske New Zeeland och Thailand om pengarna vill räcka till. Hoppas på en sommar full med jobb och en resa till Spanien med några riktigt bra människor. En månad i USA med Matilda och förhoppningsvis jobb till årets slut. Halva året är jag på resandes fot så hur kan inte år 2013 bli det bästa, right?


117

Hej!
Idag åkte vi till city och strosade runt lite. Hamnade på en italiensk restaurang och lunchade. Sen tog vi färjan tillbaka manly där det blev några drinkar, eller ja för dom andra själv har man typ blivit nykterist.. HA!

Tog taxi hem och kollade på film och myste. Bra dag, skönt att inte bara ligga på stranden som delar av min familj vill göra för det mesta. Blir så uttråkad efter nån timma, haha inte kul!

Ah juste igår åkte vi till shelly beach som ligger vid manly. Låg där hela dagen och påväg hem började jag må illa så hela kvällen låg jag och läste/sov. Inte kul alls, men tror det bara var solsting för idag mår jag bra :)

Nu ska jag sova och tagga inför nyår, två dagar kvar!


Jul

Okeeeej vi börjar med julafton! På morgonen åkte vi till warringah mall och handlade de sista julklapparna. Sen åkte vi hem och jag slog in alla presenter medan några gick till stranden. Sen var det bara att börja fixa sig. Mamma och tom kom över och vi började öppna julklappar. Wow vad överraskad jag blev över hur många klappar det blev. Hade man inte direkt räknat med här på andra sidan jorden. Sen gick vi ut och åt middag. Hur gott som helst var det! Blev inte så jätte sen kväll men tur det.

På juldagen åkte vi till kyrkan klockan 9. Satt där sen hem igen och göra iordning det sista och sen åkte vi till Lachs föräldrar. Firade med hans släkt. Var riktigt trevligt. Kom dit 12 och åkte hem 9 så vi var där väldigt länge men åh så mysigt.

Igår var vi lite sega så vi kollade på film och gjorde inte så speciellt mycket.

Idag åkte vi halv tio till pilates. Andra gången för mig nu och det är så sjuuuukt jobbigt. Man använder verkligen musklerna. Wow! Och nu så ligger vi här på stranden och chillar. Väldigt fint väder idag :) jaja där har ni en liten update. Puss



110

Vardagarna går och man gör inget speciellt.. Börjar tröttna lite nu, känner att det snart är dags att röra på mig. Funderar på att börja resa efter nyår. Det enda är att min familj kommer hit imorgon så man vill ju träffa dom lite mer men ah vi får se... Blir nog ett spontant beslut.

I fredags lagade jag min första lasagne ever!! En riktig succé blev det. Sen åkte vi hem till Luke och festade lite.

Idag har jag varit otroligt bakis så jag och Anna har bara legat och dött framför tvn all day. Oooch imorgon kommer som sagt mamma etc! Excited!!!

Nu sängen!


105

Halloj!
I fredags gick vi ut till en mexikansk restaurang och guuuuuud så mycket vi åt. Tror ingen av oss mådde så bra efteråt.. Haha. Vi försökte festa till det lite genom att gå till dee why hotel men det gick inte så bra:P

I lördags tänkte jag baka lussebullar... Gick åt skogen! Ouuuups, aja jag försökte i alla fall.. Sen kom anso och vi började dricka lite. Matt och Nic kom över och vi gick till en restaurang och åt etc. Sen hem och satt bara uppe och pratade en massa.

I går så hade vi vår christmas bbq i parken med massa människor. Riktigt roligt var det. Åt gott, drack gått och spelade lite kubb. Runt 18 började det ösregna så vi packade ihop och gick hem. Gud så trött man vart när man kom hem. Så tidig bedtime blev det.

Idag är det jätte mulet och små kyligt. Får se vad vi hittar på, Anna ligger och sover just nu så ja kanske bara stannar hemma och gör inget istället, skönt det med :)


100!

Idag har jag varit i Australien 100 dagar! Galet....

Igår åkte jag och Anna till the mall och gick runt hela dagen. Fick med mig en pyjamas och ett armband.

Idag är det mulet... Igen :( Buhu Komigen vädret!! Men ska tydligen bli bättre imorgon. Hoppashoppas!!! Aja får se vad vi hittar på idag. Byee


98

Hej!

Så kom till Sydney i fredags. Känns konstigt att vara tillbaka och det är nästan som att man aldrig åkt.

Ååååh bästa BÄSTA saken hände i fredags!!! Anna kom för att överraska Carro och Carro hade julfest med sitt jobb men ville att jag och Lach skulle komma ut och möta dom i manly. Sååå vi hämtade upp Anna från flygplatsen. Hon fick köra racer dusch och fixning. Stackarn hann inte ens andas.. Sen åkte jag, Anna, Lach och Narelle till manly.

Först mötte vi upp matt som inte heller hade någon aning om att hon skulle komma. Hans min var... Ja nästan oslagbar. Om man tänker på tecknade filmer när figurer tappar hakan så var det så han såg ut!!! Såååå bra!!

Vi går i alla fall in för att beställa drink så ser vi Carro komma med sina arbetskollegor. Anna gömmer sig bakom Narelle som försöker få upp sin kamera på mobilen medan jag typ rushar fram för att säga hej och hejda henne lite. Sen ber jag henne att stänga ögonen för att jag har en present till henne. Vi plockar fram Anna och när Carro sen öppnar ögonen, omg säger jag bara. Sååååååå oslagbart!!!! Hon skriker till så att hela restaurangen kollar och börjar storböla. Hoppas verkligen Narelle får upp klippet på facebook för om man inte ser det så kan man inte riktigt förstå. Till och med jag och Narelle blev tårögda.

Resten av den kvällen bestod av Carro som försökte förstå vad som hänt. Haha! Efter ett tag går vi till en club och det slutar med att " gamlingarna" gick hem och jag och Narelle fortsatte att dansa vidare. Riktigt rolig kväll men mådde inte så jättebra dagen efter.. Oups! Men allt är hennes fel, faktiskt mamma jag lovar!

Vi går till baren och hon säger att vi ska beställa fyra drinkar. Visst tänkte jag och trodde vi skulle göra det så att vi slipper köa igen. Meeeen neeeej, innan jag ens tagit tag i mina drinkar så har Narelle druckit upp sina! Haha omg den tjejen kan dricka snabbt! Men kul hade vi och det är ju ändå huvudsaken.

Sen har det inte hänt alltför mycket. Vi hade sushitrain lunch på söndagen och idag bedömde sig jag och Anna för att baka lussebullar och knäck. Enda problemet vi hade med lussebullarna var att vi råkade köpa fel mjöl... Istället för vanligt köpte vi wholegrain mjöl, men då tänkte vi att den blir kanske liiiiite nyttigare i alla fall! Haha. Var helt okej så det så.

Har varit riktigt kallt och fult väder och det ska tydligen fortsätta imorgon så blir kanske warringha Mall eller något sådant. We will see. Anna är fortfarande väldigt jetlaged så...

Nu säng! God natt


94

Hejhej hemskt mycket hej!
Har inte skrivit på några dagar. Sooooorry...
Var i coffs, hade eget rum i två dagar. Hur nice som helst!! Way. Första dagen var det regn och storm så spenderade stora delar av dagen i ett mall och resten i rummet och kollade på tv. Skulle gått till Rachel men jag går inte ut när det åskar! Punkt slut.
Andra dagen spenderade jag med att gå runt och kolla på olika ställen. En mysig håla det där.

Igår kom jag till port macquarie. Hängde lite med några rumskompisar men gick och la mig hyfsat tidigt. Och idag ligger jag på stranden och får se hur länge jag orkar det, såå varmt! Haha ;)
Imorgon klockan 5:50 åker jag till Sydney!!!!! Wow två månader har verkligen gått snabbt! Resan tar ungefär 6 h. Ska bli skönt att inte behövs resa runt nu på ett tag och inte behöva leva ur en resväska. :D


90

Tjabba! Idag har jag varit här i exakt 90 dagar. Hur sjukt är inte det?? Tiden har gått då otroligt fort men samtidigt känns det som att tiden står still. Så svårt att förklara...
Kom till Coffs Harbour idag i alla fall. So far so good. Känns som en mysig och stillsam stad. Hostelet jag stannar på heter hoey moey och när jag blev upphämtad från busstationen fick jag en lite privat tour. Han körde upp mig till ett litet utsiktsställe där man kunde se hela coffs typ. Skit fint! Hostelet verkar helt okej, en stor pup och mathak. Rummet jag stannar på är väldigt litet och toan är minimal känns ändå hyffsat fräscht. FÖRUTOM köket. Sämsta köket jag sett..... Usch fanns typ inget man kunde laga mat med och stora kylskåpet var trasigt och ja en enda kniv etc. Hm.. Lär inte laga mat där någemer! (även om jag bara hade rödbetor och tonfisk idag)

I mitt rum finns bara franska personer =dålig engelska och dom håller sig för sig själva. Lite synd men men. Rachel är här i coffs också, fast på ett annat hostel. Yaaay! Men hon åker nog imorgon:( Kanske möter upp med henne ikväll eller så blir det imorgon:)



Lördag

It's Saturday! Jupp jupp. Imorgon åker jag vidare till Coffs Harbour klockan 11.40. Tar ungefär 3 h så det är inte så farligt :). Igår gjorde jag som jag borde ha gjort i alla fall. Låg i sängen hela dagen. Ändå gången jag gick utanför hostelet var till affären för att köpa juice och en apelsin. Haha kan ju inte bara leva på crackers även om jag inte känner för något annat.. Längtar tills jag kan börja äta normal mat i Sydney. Tror inte min mage eller kropp är så glad över mina matvanor här... Ändring ska det bli!
Idag mår jag iaf lite bättre. Ingen feber tror jag. Gick till stranden imorse men klarade inte mer än en timma så nu ligger jag i min säng igen och ska ta en tupplur... Inge kul att ligga inne när det är 32 grader utanför. Men men, det kommer fler sådana dagar så att..

Ikväll får vi se vad som händer. Om jag känner mig bättre kanske jag går ut mef dom andra annars tvingar jag mig själv att vara hemma. Faaast det är ju ändå min sista natt här.... Åh beslutångest, men har några timmar att bli bättre på ;)


RSS 2.0